Ivar Moltke

Ivar Moltke

Finanskrisen og global opvarmning er det rene vand imod den effekt intelligente robotter kan få. Det nye er ikke at teknologi udkonkurrerer menneskelig arbejdskraft, men at computere og robotter overtager resten af arbejdet. I dag koster intelligente robotter 6 millioner og kan køre 40 minutter på en opladning. Når/hvis de om 10 år indhenter vores arbejdsevne, koster 100.000 og arbejder 24/7 er de tilbagebetalt på en måned. Er du forberedt på den situation?

Vi har svært ved at opfatte ekspotentiel vækst. Hvis åkanderne i en sø fordoble hver dag er der ugen før den er fyldt kun åkander på 1% af overfladen. Dagens robotter kan ganske vist gå på trapper, konversere, oversætte til fremmedsprog, køre bil og styre krydsermissiler men de har kun en hjernekapacitet som en mus. Om 15-20 år har de overhalet os hvis den nuværende vækstrate fortsætter. Moores 50 år gamle ”lov” siger at en 1000$ computers kapacitet fordobles hver 18. mdr. og Intel forudsiger at det vil fortsætte de næste 10 år med kendt teknologi så hvis de har ret, får vi intelligente robotter om 10 år. Er det lang tid eller kort tid for dig? Forestil dig at du om 10 år har en robot der hjælper dig med rengøring og madlavning. Så får du brug for at få malet huset, bestiller det nødvendige værktøj og maling og downloader et modul med maler kompetencer og vupti, du har en gratis maler. Din robot erstatter alle de service arbejdere du har brug for.

Google er allerede i dag en global hukommelse som ville kunne vinde ”Hvem vil være milionær”. Et stort antal PC-ere indgår virtuelt sammenkoblet i forskningsprojekter indenfor astronomi. Kortlægningen af genomet blev gennemført af Craigh Venters robotter som burde have haft en Nobelpris. Hvordan ville verden se ud hvis vi var ti gange så kloge som vi er nu. Eller 100 gange. Eller 1000 gange. Måske kan vi det ved at studerer de dygtigste mennesker. X+1 > X. Computer og menneske kan mere end kun computer. Og vi mennesker kan blive bedre ved at netværke. Det får stor betydning for uddannelse og arbejde hvis vi stræber efter synergi hvor computerne gør det de er bedst til og vi mennesker gør det vi er bedst til og at vi tilsammen bliver suverænt bedst. Er du ved at gå i symbiose med IKT? Skandinavien har det højeste lønniveauer i verden, især på håndværk og service området. Her burde derfor være særlig gode betingelser for et gennembrud. Vil du helst lukke øjnene og håbe det ikke sker? Eller skal vi sammen skitsere en plan for din virksomhed så i kan surfer du på den bølge?

Pressefotos

Ivar Moltke

Ivar Moltke

Søg

Brug gerne vores avancerede søgning til at finjustere søgningen

Bed om et tilbud

Book en foredragsholder eller få flere informationer - få svar samme arbejdsdag!

Om arrangementet
1
Kontaktoplysninger
2

Bed om et tilbud

Book en foredragsholder eller få flere informationer - få svar samme arbejdsdag!

Om arrangementet
1
Kontaktoplysninger
2