Anders Hansen
Fotograf: Stefan Tell

Anders Hansen

Hjernestærk

Vil du blive mere stressresistent, have det bedre, forbedre din hukommelse og blive mere kreativ og intelligent?

Så sørg for at bevæge dig! Den moderne hjerneforskning viser, at motion og træning har fuldstændig ufattelige effekter på hjernen, det organ som påvirkes allermest af, at vi bevæger os. Og dette gælder for både børn og voksne, ja, endda for ældre! Anders Hansen, overlæge i psykiatri, fortæller om den seneste videnskab omkring, hvordan træning direkte påvirker hjernens funktioner og vores sundhed.

Anders har skrevet bøgerne «Sundhed på recept» og «Hjernestærk». Han mener, at fysisk aktivitet er det vigtigste, man kan gøre for sin hjerne. Anders giver konkrete tips om, hvordan du skal bevæge dig for at opnå de positive effekter – som er så omfattende, at man faktisk kan kalde dem for en mental opgradering!

Når du bevæger dig, bliver du ikke kun friskere og har det bedre. Træning påvirker også koncentrationen, hukommelsen, søvnen, kreativiteten og stressmodstandskraften – endda din personlighed og intelligens. Du tænker ganske enkelt hurtigere og kan lægge i et ekstra "mentalt gear", for eksempel for at kunne koncentrere dig, når der er uroligt omkring dig. Og alle som bevæger sig får disse fordele – børn, voksne og ældre. I bogen Hjernestærk får du del i aktuel forskning og viden om, hvordan du skal træne for at opnå alle de positive effekter, som forskningen har kunnet vise.

– Vi mennesker har ikke bare en krop, der er bygget til bevægelse. Også vores hjerne er bygget til det. Fysisk aktivitet er medicinen, vi glemte, fordi ingen tjente penge på den. Det er ufatteligt, at ikke flere ved, hvor vigtigt det er for hjernen, at vi bevæger os. Hvis du ikke er fysisk aktiv, fungerer din hjerne ikke så godt, som den kunne, siger Anders Hansen.

Depthjernen
Anders Hansen udgav sin seneste bog om hjernen i efteråret 2021, hvor han gør rede for, hvorfor vi har det så skidt, selv når vi har det så godt. Det er let at tro, at man har en defekt hjerne, når man føler sig psykisk dårlig, men angst og depressioner er naturlige tilstande og levn fra urgamle tider, da vi risikerede at dø af sult og infektioner. Vi er ikke skabt til altid at være glade og lykkelige – hvis det var tilfældet, havde vores forfædre ikke overlevet særligt længe. Anders Hansen viser her, hvordan vores velbefindende fungerer, og indgyder samtidig håb om, at det virkelig er muligt at have det godt i dagens stressende og forbundne samfund. For at lykkes med det behøver vi at tage bedre hånd om vores hjerne – og vores krop – og måske også holde op med konstant at jagte efter lykken.

Skærmhjernen
Anders udgav i 2019 bogen Skærmtankegangen. Bogen handler om, hvordan vores hjerner er opbygget og hvordan en hjerne, der er ude af synk med sin tid, kan gøre os stressede, deprimerede og angstfyldte. At vi er konstant forbundet begynder at få stadig klarere konsekvenser for vores hjerner. De er ganske enkelt ikke skabt til en konstant strøm af information fra mobiltelefoner, tablets og skærme af alle forskellige slags. Under foredraget om dette emne tages de, der lytter, med på en rejse, der giver et helt nyt billede af, hvordan dagens samfund påvirker vores hjerner.

Pressefotos

Anders Hansen

Anders Hansen

Psykiatriker

Fotograf: Stefan Tell

Søg

Brug gerne vores avancerede søgning til at finjustere søgningen

Bed om et tilbud

Book en foredragsholder eller få flere informationer - få svar samme arbejdsdag!

Om arrangementet
1
Kontaktoplysninger
2

Bed om et tilbud

Book en foredragsholder eller få flere informationer - få svar samme arbejdsdag!

Om arrangementet
1
Kontaktoplysninger
2